Ontwerp: Francois GervaisVergoeding psychotherapie

Veel ziektekostenverzekeringen bieden een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten voor psychotherapie. Ik raad u aan uw polis te raadplegen of om contact met uw zorgverzekeraar op te nemen om te weten of uw behandeling voor vergoeding in aanmerking komt. Houd u rekening met het betalen van het verplichte eigen risico.

In 2021 heb ik met de volgende zorgverzekeraars een contract voor de Specialistische GGZ (S GGZ) en de Generalistische Basis GGZ (GB GGZ):
  • Achmea (waaronder Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, Avero Achmea en OZF)
  • CZ, Nationale Nederlanden, Ohra
  • DSW
  • VGZ (waaronder IZZ, IZA, UMC, Univé Zorg, SZVK, Zekur, Zorgzaam Verzekerd, Bewuzt, MVJP en Aevitae)
  • Zorg & Zekerheid, ONVZ en ENO
Voor bijna alle contracten die ik heb afgesloten geldt een omzetplafond voor 2021.

Zorg & Zekerheid, ONVZ en ENO hanteren voor 2021 geen omzetplafond.

Als ik geen contract heb met uw zorgverzekeraar, betaalt u eerst zelf de rekening. Als u een naturapolis heeft, krijgt u een gedeelte van de verzekeraar terug. Als u een restitutiepolis heeft, krijgt u het marktconforme tarief volledig vergoed. Neem hierover contact op met uw verzekeraar.

Om in aanmerking te komen voor vergoeding is een gerichte verwijzing (S GGZ of GB GGZ) van de huisarts noodzakelijk.

Tarieven

Voor verzekeraars waarmee ik geen contract(en) heb afgesloten, hanteer ik in mijn praktijk 100% van de bijgevoegde, door de NZA vastgestelde maximumtarieven voor de GB GGZ en de S GGZ.

Tarief overig (zorg)product

Het maximum OZP-tarief voor de prestatie "ozp niet-basispakketzorg consult", vastgesteld door de NZa, is voor 2021: € 114,41 per sessie. Het tarief in mijn praktijk is 100% van dit maximumtarief.

Tarief zelfbetalers (zorg)product

'. Het tarief in mijn praktijk voor zelfbetalers is 100% van de door de NZa vastgestelde maximumtarieven voor de GB GGZ en S GGZ (zie onder tarieven).

Tarief no-show

Het tarief voor no-show in 2021 is € 110,00 per gemiste afspraak.

Betalingsvoorwaarden

Als u hier klikt, kunt u zien wat de betalingsvoorwaarden zijn.